”Nimic nu fixează mai tare un lucru în memorie decât dorința de a-l uita.”
” E o idee modernă populară. Că interiorul nostru e diferit de exteriorul nostru. Că există un om autentic, o versiune mai bună și mai bogată a noastră, care nu poate fi valorificată dacă nu cumpărăm o soluție oarecare. Ideea că suntem separați de natură, la fel ca o sticlă de parfum Dior de plantele dintr-o pădure.
Din câte îmi dau seama, asta e problema secolului XXI. Cei mai mulți dintre noi au toate lucrurile care ne trebuie, așa că treaba marketingului este să lege economia de emoțiile noastre, să ne facă să simțim că avem nevoie de mai mult, de lucruri pe care nu ni le-am dorit înainte. Suntem făcuți să credem că trăim în sărăcie dacă nu câștigăm decât 30 000 de lire sterline pe an. Sa ne simțim jenați dacă am călătorit doar în zece țări. Să ne simțim prea bătrâni daca ne-a apărut un rid. Să ne simțim urâți dacă nu folosim Photoshopul și filtrele foto.
Niciunul dintre cei pe care i-am cunoscut în anii 1600 nu voia să-și descopere miliardarul din interiorul lui. Nu voia decât să se vadă ajuns la adolescență și să evite păduchii.”
Tuturor ne este frică de moarte deci toți ne dorim mai mult timp. Dar oare ce ar implica o viață atât de lungă încât îți depășește imaginția? Dar dacă esti singurul om a cărui viață atinge un numar de trei cifre? Dar dacă nu esti singurul? Dacă timpul, oamenii se schimbă dar tu rămâi la fel de ancorat în vechile sentimente?
Ce îl poate face pe un om să aștepte cu nerabdare un rid, un fir de păr alb? Ce îl poate face pe un om să își dorească sfârșitul și ce îl oprește să îl obtina? Carte, care este bazată pe o idee ce se ramifică ca ramurile unui pom într-o multitudine de straturi ale unei vieți ordinare dar captivante și aproape eterne, îți oferă răspunsurile la toate întrebările.